21 Ekim 2012 Pazar

İDO'dan Kurban Bayramı'nda 3 Bin Sefer

İDO  İDO, Bakanlar Kurulu Kararı ile bu sene 24 Ekim Arife günü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’yla birleşerek 6 günlük bir tatile dönüşen Kurban Bayramı için tarifesini şimdiden açıkladı. Tatil nedeniyle yoğunluğun en çok hissedileceği bölgelerden biri olan Eskihisar - Topçular Araba Vapuru Hattı’nda, geçmiş bayramda olduğu gibi doldur-boşalt yöntemini uygulayacak olan İDO, trafiği büyük ölçüde rahatlatacak ve yolcularının hızlı ve konforlu ulaşımını sağlayacak.
Arife günü olan 24 Ekim Çarşamba gününden başlayıp 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da kapsayan Pazartesi gününe dek 6 günlük tarifesini şimdiden açıklayan İDO, tüm hatlarda tatil yoğunluğuna uygun seferler belirledi. Ayrıca 24 Ekim Çarşamba gününün de tatil olması sebebiyle 23 Ekim Salı günü hızlı feribot ve deniz otobüsü dış hatlarda ek seferler uygulanacak.
İDO’nun Yenikapı - Bursa - Yenikapı, Yenikapı - Bandırma - Yenikapı ve Yenikapı - Yalova - Yenikapı hatlarında bayram tatili boyunca 196 hızlı feribot ve 36 deniz otobüsü seferi olacak. İDO, Pendik - Yalova - Pendik hattında ise tam 184 hızlı feribot seferiyle yolcularına hizmet verecek. Ayrıca Bostancı - Yenikapı - Armutlu - Yenikapı - Bostancı, Bostancı - Yenikapı - Marmara - Avşa ve Kartal - Yalova hatlarında bayram boyunca çalışacak 117 deniz otobüsüyle birlikte, İDO’nun dış hat hızlı feribot ve deniz otobüsü sefer sayısı toplamda 533’e ulaşacak. Tüm bu seferler için 292.444 koltuk, 49.213 araç bileti satışa sunuldu. Bayram tatilinin altı günü boyunca iç hat deniz otobüsü sefer sayısını 180, İDOBÜS sefer sayısını ise 120 olarak belirleyen İDO, Eskihisar - Topçular Araba Vapuru Hattı’ nda yaşanacak yoğunluğu karşılayabilmek için burada doldur-boşalt yöntemini uygulayacak. Bu yöntemle birlikte İDO, araba vapurlarında toplam 2 bin 150 sefere ulaşacak. Bu da tüm seferlerin toplamında İDO’ yu 3 bin seferin üzerine çıkaracak.
Bu Kurban Bayramı’nda da trafik çilesinden uzak, hızlı ve konforlu ulaşımın tek adresi İDO olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder