24 Kasım 2012 Cumartesi

Avea Kendi Markalı İlk Akıllı Telefonu 'Avea inTouch'ı Sundu

Avea inTouch  

Avea, kendi markasını taşıyan ilk akıllı telefon 'Avea inTouch'ı 4 farklı teklif seçeneğiyle tarifeye ek ayda 1 TL’den den başlayan fiyatlarla sundu. Müşterilerinin farklı ihtiyaç ve alışkanlıklarına göre bir akıllı telefondan beklenen tüm özellikleri içinde barındıran Avea inTouch erişilebilir uygun fiyatı, özelleştirilmiş 3 boyutlu teması, kullanım alanını genişletme özgürlüğü sunan ön yüklü uygulamalarıyla diğer akıllı telefonlardan farklılaşıyor.    Yenilikçi teknolojilerin lideri Avea, kendi markasını taşıyan yeni akıllı telefonu 'Avea inTouch'ın tanıtımını Avea CEO’su Erkan Akdemir ve Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk’ün katılımıyla bugün düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleştirdi.

Teması ve içindeki tüm mobil uygulamaları ise Avea bünyesindeki mühendisler ve 10 iş ortağının katkılarıyla hazırlanan Avea inTouch; güvenlik, online işlemler, AveaMüzik, Tivibu cep, AveaLig gibi pek çok ön yüklü uygulamasıyla dikkat çekiyor. Avea inTouch’a özel olarak hazırlanmış ana ekranındaki 3 boyutlu ara yüzü, eklenip/çıkarılabilen panelleri, paneller arasındaki hızlı geçişi, tek tuşla ana ekranında açılıp kapanabilen widgetları ile müşterilerine hem şık bir tasarım hem de kullanım kolaylığı sunuyor.
Akıllı telefonsuz kimse kalmayacak
Hem 'in' olacak hem de herkese dokunacak
Avea inTouch’ın tanıtım toplantısında konuşan Avea CEO’su Erkan Akdemir; %22’lik oranla en yüksek akıllı telefon kullanıcı oranına sahip operatör olduklarını vurgulayarak; '2012 9 aylık sonuçlarımıza göre akıllı cep telefonu satışlarımızı adetsel olarak %81 artırdık. Bu süreçte müşterilerimize 39 kampanyalı ürün sunduk. Bunun sonucunda da 9 ayda müşteri tabanındaki akıllı telefon kullanım oranımızı %22’ye çıkararak bu alanda da pazar lideri olduk. Avea inTouch ile gerçekleştirdiğimiz bu ilkle de, akıllı telefonlarını değiştirmek isteyen ya da kullanmak için en uygun koşulları bekleyenlere, mobil dünyanın kapılarını ardına kadar açıyoruz. Çünkü, Türkiye’de cep telefonu kullanan herkesin, akıllı telefonu hak ettiğine inanıyoruz' dedi.
Yaptığı konuşmada dünyada 2012’nin ilk 9 ayında akıllı cep telefonu satış adedinin 478 milyona ulaştığına dikkat çeken Akdemir, 2012 yılı ilk 9 aylık sonuçlarına göre Türkiye’de akıllı cep telefonu satış adetlerinin ise %45 artış göstererek 3.72 milyona ulaştığına dikkat çekti.
Tarife ve kampanyalarda oyunu yeniden kurup, rekabeti yeniden şekillendiren Avea’nın, tüketici odaklı hareket ederek cep telefonu pazarındaki payını %19’a yükselttiğinin altını çizen Avea CEO’su, 'Türkiye’deki toplam cep telefonları satış adedi içerisinde akıllı cep telefonlarının payı %42 oldu. Yani gidecek daha çok yolumuz ve potansiyelimiz var. Çünkü insanlar avuç içlerine sığan akıllı telefonlarıyla işlerini takip etmeyi, ödemelerini yapmayı, sosyal medyaya girmeyi, resim ve video çekmeyi, internete bağlanmayı, televizyon ve film seyretmeyi sevdiler. Bu yüzden de teknoloji insanların hayatının her noktasında daha fazla var olmaya başladı. Fiziğin etki-tepki kuralı gibi cep telefonu, adeta teknolojinin insana görünen yüzü gibi oldu. Cebinizde, çantanızda taşıdığınız küçük bir cihazla, dünyayı yanınızda taşımak… Sevilmeyecek gibi değil. Avea markalı ilk akıllı telefonumuzla akıllı telefonsuz kimse kalmasın istiyoruz. Bu nedenle de akıllı telefonumuza 'Avea inTouch' adını verdik. Bu adı ona çok yakıştırdık. Hem 'in' bir cihaz olacak hem de herkese dokunacak. Yani adı, aslında amacımızı yansıtıyor' şeklinde konuştu.
Avealılar cepten internet kullanımında
Jet modem’den internet kullanımına geçtiler
Akdemir yaptığı konuşmada ayrıca, önemli bir başarıya imza atarak son 3 aydır, mobil genişbant trafiğinde cepten internet kullanımının bilgisayardan internet (jet modem) kullanımı üzerine çıktığını, bunun da Avea müşterilerinin gerçekten akıllı telefon kullanmayı sevdiğini ve günlük hayatlarının merkezine aldıklarını gösterdiğini ifade etti.
Bu gelişmeler doğrultusunda 'Avea inTouch'la akıllı telefonu olmayanların beklentilerine yanıt verecekleri noktasının altını çizen Akdemir bu alandaki hedeflerini ise 'Her 5 müşterimizden biri akıllı telefon kullanıcısı, hedefimiz Avea inTouch ile bu sayıyı daha da yukarılara taşımak' olarak açıkladı.
Erişilebilir uygun fiyatı
Özelleştirilmiş 3 boyutlu teması ile fark yaratacak
Türkiye’deki herkes Avea’nın avantajlarından ve yeni teknolojilerinden yararlanabilsin diye çok çalıştıklarının altını çizen Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk 'Yıllardır müşterilerimizi; doğru fiyatlarımız, sade ve net tekliflerimiz, onların ihtiyaçlarına göre tasarlanmış hizmet çeşitliliğimiz ve hızla artan kalitemizle buluşturuyoruz. Bunun için her zaman müşteri odaklı düşünüyor, onların ihtiyaçlarına göre farklı ürün ve hizmetler geliştiriyoruz. Şimdi de yenilikçi ve özgürlükçü anlayışımızı Avea inTouch ile cihaz pazarına taşıyoruz' dedi.
Ertürk; 'Avea inTouch akıllı telefondan beklenen tüm özellikleri içinde barındırıyor. Müşterilerimizin farklı ihtiyaç ve alışkanlıklarına göre tasarladığımız akıllı telefonumuzun fark yaratan özellikleri; erişilebilir uygun fiyatı, özelleştirilmiş 3 boyutlu teması ve Avea uygulamalarının yanı sıra kullanım alanını genişletme özgürlüğü sunan ön yüklü uygulamaları olacak' diye konuştu. Ertürk; 'Ayrıca müşterilerimiz Avea inTouch’ı istedikleri teklifle alma özgürlüğüne sahip. Taahhüt vermek istemeyen abonelerimiz, sadece 399 TL ye akıllı telefon sahibi olurken, taahhüt vermeleri durumunda tarifelerine ek sadece 1 TL ödeyecekler. Üstelik cihazla birlikte hediye olarak 200 şarkı, 3 aylık internet ve Tivibu cep üyeliğinden ücretsiz olarak faydalanabilecekler' dedi.
Avea inTouch Teknik Özellikler
114x56.5x11.9 mm boyutlarında ve 130 gram olan akıllı telefon; Android işletim sistemi, 480x800 çözünürlüklü 3.5 inç’lik dokunmatik ekranı, 600 MHz işlemcisi, 3.2 MP kamera, 512 MB RAM ve 32 GB hafıza kartı özelliklerinin yanı sıra WiFi, bluetooth ve GPS desteğine sahip. Hızlı ve kolayca kişiselleştirilebilen 3 boyutlu özel Avea temalı arayüzüyle akıllı telefona yeni bir boyut getiren Avea inTouch, şık tasarımıyla da fark yaratıyor.
En 'in' uygulamalar Avea inTouch’a yüklendi
Avea inTouch’ın uygulamalarının, müşterileri Avea 3G farkıyla internetin eğlenceli ve sosyal dünyasına davet edeceğini ifade eden Ertürk 'Facebook, Twitter gibi en çok kullanılan sosyal ağlara tek tuşla bağlanan Avea inTouch kullanıcıları, TuneinRadio ve AveaMüzik uygulamalarıyla Türkiye ve dünyadaki on binlerce radyo kanalına Türkçe arayüzle bağlanırken, hem cepten hem de internetten mp3 indirebilecek. Android işletim sistemi sayesinde Android Market’teki yüz binlerce ücretsiz oyun ve uygulamayla zenginleştirilebilen Avea inTouch’ta Avea online işlemler, Tivibu cep, AveaLig, Okey Plus, Tripadvisor, YouTube, Yandex Harita gibi pek çok tercih edilen uygulama da ön yüklü olarak müşterilerin kullanımına sunuluyor' diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder