28 Eylül 2012 Cuma

Fiyat Karşılaştırma Siteleri


Herhangi bir ürüne ihtiyacımız olduğunda hemen hemen hepimiz ilk etapta ürüne ne kadar ödememiz gerektiğini daha sonra da ürünün garantisi, özellikleri, teknik servis durumunu ve olumsuz yönlerini araştırırız. Hatta piyasadaki benzer ürünlerle karşılaştırarak beklenti ve ihtiyaçlarımıza en uygun olanı satın alırız.

Klasik alışveriş metotları ile pazar araştırması yapmak yıpratıcı ve uzun bir süreçtir ve genellikle yeterli bilgiye ulaşmadan pes edilir ve o zamana kadar bakılan ürünler arasından en uygun olanı satın alınır. Çünkü tüm pazarın araştırılması, farklı markaların ürünlerinin karşılaştırılması ve tüm indirimlerden haberdar olabilmek neredeyse imkansızdır.

Son yıllarda internet kullanıcısı sayısının artması ile bir çok insan alışveriş işlemlerini internetten gerçekleştirmeye başlamıştır. İnternetten alışveriş yapmak global bir pazardan ürün satın almak anlamına geldiği için bu büyüklükteki bir pazarda doğru araştırma yapmak, kampanyaları kaçırmadan, müşteri memnuniyeti yüksek, satış sonrası desteği bulunan, garantili ve ucuz ürüne ulaşmak amacıyla yapılan pazar araştırmaları samanlıkta iğne aramaktan farksızdır. Çünkü her saniye satışa sunulan milyarlarca ürün ve sürekli büyüyen bir pazarda saniyelik sorgulamalar yapamazsanız elde ettiğiniz veriler güncel olmayacağı için bu noktada devreye “fiyat karşılaştırma siteleri” girmektedir.

Son yıllarda ortaya çıkan gelişmiş fiyat arama motorlarının bulunduğu fiyat karşılaştırma siteleri , hakkında bilgi almak istediğiniz ürünlerin hangi mağazalarda hangi fiyatlar ile satıldığı, ürün ile ilgili indirim kampanyalarının durumu ve ürün hakkındaki kullanıcı yorumları gibi bilgilere kısa sürede ulaşmanızı sağlayarak, bilinçli alışverişin ilk ve en önemli aşaması olan pazar araştırmasının sorun olmaktan çıkmasını sağlayarak mevcut en uygun koşullardaki ürünü satın alma imkanı sağlamaktadır.

Fiyat karşılaştırma sitelerinin ana sayfasında bulunan fiyat arama motoruna aradığınız ürünün adını, markasını ve modelini yazarak detaylı arama yapabileceğiniz gibi, ürün kategorileri vasıtasıyla da arama yaparak söz konusu kategoriye ait en uygun fiyatlı ürüne ulaşabilirsiniz. Ürün fiyatları için yapılan arama bittiğinde ekranda bulunan listeyi opsiyonel olarak “ucuzdan pahalıya”, “pahalıdan ucuza”, “a’dan z’ye”, “en popüler”, “kullanıcı oylarına göre” ve “indirimli olanlar” gibi çeşitli listeleme seçenekleri ile görüntüleyerek aradığınız ürüne daha kısa sürede ulaşabilir; ürünün taksitli fiyatlarından, kargo bedellerine kadar bir çok konuda ücret bilgisi alabilirsiniz.

Ayrıca “karşılaştırma sepeti” seçeneği ile istediğiniz ürünü benzer ürünler ile karşılaştırabilirsiniz ve ürün hakkında detaylı bilgi edinilirken, tecrübeli kullanıcıların yorumlarını da okuyabilirsiniz. Dilerseniz siz de hakkında bilgi sahibi olduğunuz ürünler ile ilgili tecrübelerinizi diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder