28 Eylül 2012 Cuma

iPhone 5'in En Büyük Rakipleri HTC One X ve Samsung S3


Apple markası en son modeli iPhone 4S ile piyasalara merhaba dediğinde akıllı telefon sektöründeki güçlü rakipleri de boş durmadı. Özellikle Galaxy serisi ile oldukça büyük yol kateden Samsung, S3 ile modeli ile iPhone 4S'ten çok daha iyi model ile kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Teknik özelliklerinin yanı sıra dokunmatik ekranının büyüklüğü ve farklı akıllı uygulamaları ile istediği başarıyı da yakaladı. Htc ise One X, One S ve One V adında üç farklı modeli sunarak hala piyasada olduğunu resmen ilan etti. Özellikle One X serisi diğer modellere göre çok daha fazla teknik özelliğe ve akıllı uygulamalara sahipti.

S3, One X ve iPhone 5 Arasındaki En İyi Akıllı Telefon Rekabeti

Apple, özellikle Samsung Galaxy S3 olmak üzere Htc One X modelinin gölgesinde pek de uzun süre kalmaya niyetli değil gibi görünüyordu ki yakın zamanda iPhone 5 isimli yeni oyuncağını çıkaracağını duyurdu. Sadece bu duyum ile akıllı telefon sektöründeki diğer rakiplerinin satışını engelledi. Akıllı telefon sektöründe çağ atlama konusunda model olan Apple artık daha fazla ne sunabilirdi ki? Ve aylardır beklenen an geldi çattı. Geçtiğimiz günlere iPhone 5'i resmen tanıttı. Galaxy S3'ün 4.7 inçlik dokunmatik ekranına karşılık ekran boyutu 3.5 inçten 4 inçe çıkarması ve yüzde 20 gibi bir incelmeye gitmesi onu piyasanın en ince akıllı telefonu ünvanını Samsung markasından almasını sağladı. İşlemcisini değiştirmiş ve artık bir önceki modelinden 2 kat daha hızlı olmuştu. Fotoğraf çekiminde de olayı farklı boyuta taşımış, 8 MP çözünürlüğünü korumuş ancak rakiplerine göre daha iyi fotoğraf çekmeye olanak veren sistemini yenilemişti. Çözünürlük bakımından rakipleri ile aynı olsa da inç başına 326 piksel yoğunluğu ile rakipleri bu konuda geçiyor ve daha net görüntü sağlıyor. One X her ne kadar iyi bir akıllı telefon olsa da iPhone 5'in en büyük rakibi yine Galaxy S3 olacak. NFC ve titreşim özelliğinin yanı sıra arttırılmış belleği yine modellerine göremiyoruz. Bunun yerine farklı dahili hafızaya sahip modellerini ile kullanıcının karşısına çıkması aslında pek de hoş olmasa gerek. Bu yönü ile sanırım büyük ihtimalle rakiplerinin hep gerisinde kalacak. NFC'nin ne olduğu merak edenler için mobil ödeme sistemi dersek yeterli sanırım. Telefonu bir kredi kartı gibi gösterebiliyor ve ödemelerinizi yapabiliyorsunuz. Apple 225 saat bekleme süresi sunarken S3 ise 790 gibi olağanüstü bir rakam ile karşınızda çıkıyor. Bekleme süresi ve 3g ile konuşma süresinde de One X ve S3 modelinin gerisinde kalıyor. Ayrıca telefondan radyo dinleme konusunda Apple yine bir geliştirme göstermiyor.

Zevkler ve Renkler Tartışılmaz...

Sonuç olarak ise Apple markası yeni çıkardığı iPhone 5 ile beklenen üstün performansı vermiyor. Htc One X ve Samsung Galaxy S3 ile arasındaki teknik özellik farkını kapıyor ve bu modeller ile eşit özelliğe sahip oluyor. Video ve fotoğraf çekiminde biraz daha gelişme göstermesi ve ekran yoğunluğunda çok az daha iyi olması dışında pek bir cazibesi yok gibi gözüküyor. Üstelik yeni 16:9 ekranı sayesinde bir önceki model için hazırlanmış yüzbinlerce uygulama yeni modelde tam ekran çalışmıyor. Çalışması için ise yazılım sahiplerinin güncelleme yapması şart. 100 üzerinden puan verecek olursak Galaxy S3 98, Apple 97 ve Htc 96 puan alır. Aradaki fark bu kadar ince. İncelik ve hafiflik konusunda rakiplerini geride bıraksa da birçok kullanıcı için seçimi aslında kişisel zevk durumu belirleyecek. Zaten renkler ve zevkler tartışılmaz diye boşuna söylememişler mi? Akıllı telefon alışverişinizi ekonomik hale dönüştürmek isterseniz Kliksa, Yeniçarşım, Darty sitelerinde yapılan büyük indirimlere göz atmanızda fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder