28 Eylül 2012 Cuma

LED TV Alırken Nelere Dikkat Etmeli?


Teknoloji tüm hızıyla gelişirken aynı zamanda bunu bütün sektörlere de yansıtıyor. Yeni nesil olarak adlandırılan ürünlerde hayatımıza yer almaya başladı. Akıllı telefonlar, akıllı özelliklere sahip beyaz eşyalar derken elbette televizyonlarda da değişim başladı. Tüplü ekran ile hayatımıza giren modeller zamanla plazma, LCD diye devam etti. Gerek ekran boyutu gerek çözünürlüğü ile LCD ekranlar uzun süredir piyasada yer alıyordu. Ancak yeni nesil televizyonlar yani Led TV'ler bu duruma son veriyor. Tasarım olarak birbirine çok benzeseler dahi LCD ekranlarda görüntü vermeye yarayan lambalar standart ve klasik olarak üretilenlerdir. Led TV'ler ise yeni nesil led ampüller ile size daha güzel, canlı, kaliteli ve çözünürlüğü yüksek görüntü sunuyor. Peki Led Tv alırken nelere dikkat etmelisiniz?
Samsung Led TV'ler

Kontrast Ayarı ve Çözünürlük!

Evdeki televizyonumuzun miadı doldu ve yeni bir televizyon almaya karar verdik. Almışken yeni nesil bir Led Tv alalım dediniz ve yola koyuldunuz. Peki Led Tv alırken nelere dikkat etmeliyiz? Aldıktan sonra pişman olmamak için tamamen ihtiyaçlarınız doğrultusunda alışverişi tamamlamak birinci önceliğiniz olsun. Led Tv'lerde bulunan kontrast değerinin çok yüksek olması görüntüyü en iyi biçimde almanızı sağlar. Bu yüzden ikinci önceliğiniz ise kontrast değerinin yüksek olması. 1000:1, 100:1 kontrast değerinden yüksektir. Çözünürlük olarak birçok marka size 1920x1080 çözünürlüğünü sunacaktır. Bu her ne kadar artık standart bir klişe olsa da çözünürlüğe yine de dikkat etmek gerekir. EDGE ve FULL kavramları arasında FULL olanlar ücret olarak biraz daha pahalıdır. Özellikle sinema yapımcıları son yıllarda çıkardığı filmlerde 3D özelliğini bolca kullanıyor. Bu yüzden yeni bir model almışken 3D özelliği olanları tercih etmeniz eğer film seyretmeyi seven biriyseniz oldukça işinize yarayacak. Aynı zamanda görüntü çözünürlüğü çok yüksek olduğundan alt yazılı filmlerde yazıyı görme imkanınız biraz kısıtlı olabilir. Bu yüzden almadan önce deneme şansınız var ise alt yazılı bir video oynattırmakta da fayda var. Sırf film izlemek için alıp daha sonra sıkıntı yaşamanızı elbette istemeyiz. Marka tercihinde ise öncelikli olarak Samsung, Lg, Toshiba ve Sony markasını tercih etmenizde fayda var. Bu markalar diğer markalara göre oldukça başarılı bir performans çiziyor ve kendi tasarımları olan paneller üretiyor.

Dikkat Etmeniz Gerekenler...

Dikkat etmeniz gerekenler arasında HDMİ giriş sayısı da yer alıyor. Sürekli kabloları çıkar tak işlemine maruz kalmamak için dikkat etmeniz gerekiyor. Sürekli kablo çıkarıp takma işlemi ile muhatap kalmak istemiyorsanız HDMİ giriş sayısı önemlidir. Usb giriş sayısı da bir diğer konu. USB belleğinize attığınız filmleri sıkıntı yaşamadan izlemek için bu elbette şart. Yeni nesil modellerde size fayda sağlayan avantajlardan bahsedelim biraz. İlk olarak daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor ve inanılmaz bir görüntü imkanı size sunuyor. 3d çözünürlük ayarlama özelliği ile ki bu özellik bazı markanın modellerinde bulunuyor filmlerdeki 3d boyutunu da ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder