28 Eylül 2012 Cuma

Tek Ürün Satan Alışveriş Siteleri


Türkiye’de 2007’den bu yana sayısı gün geçtikçe artan “Günde Tek Ürün Siteleri” son yılların en popüler e-ticaret siteleri arasında yer almaktadır. Günde tek ürün satan sitelerin meydana çıkışı 2004 yılına dayanmaktadır. İşleyiş mantığı, kısıtlı sürede kısıtlı miktardaki ürünü uygun fiyata satmak olan günde tek ürün sitelerinde her gün tek bir ürünü piyasa değerinin çok çok altında bir fiyat ile satışa sunulmaktadır.

Günde tek ürün sitelerinin en önemli özelliği ise satışa sunulan ürünlerin belirli bir miktarda olması sebebiyle bir gün satışta olan ürün ertesi gün listelenmemektedir. Yani bu gün gördüğünüz bir ürünü yarın satın alma şansınız bulunmamaktadır. Ancak zaman zaman aynı ürünlerin satışa sunulması sebebiyle veya bir ürüne yoğun talep olması durumunda, düzenli bir takip sonucu, kaçırılan ürünlerin satın alınabilmesi mümkündür. Günde tek ürün sitelerinde, satışı sona eren ürünler “Kaçan Fırsatlar” bölümünden incelenebilmektedir.

günde tek ürün sitelerinde dönemsel olarak birden fazla ürün satışı da yapılmaktadır. Genellikle ayda bir kez gerçekleştirilen ve yine piyasa fiyatının çok altında bir fiyat ile satışa sunulan çok sayıda ürüne tek bir kargo bedeli ödeyerek sahip olmak mümkündür. Günde tek ürün sitelerinde öncelikli amaç kaliteli ve düşük fiyatlı ürünlerden daha çok kullanıcının yararlanmasını sağlamaktır. Dolayısıyla tek bir kullanıcının ticari amaçlarla çok sayıda aynı üründen almasını önlemek için bir kullanıcının aynı üründen en fazla 3 adet satın alma hakkı sınırlaması bulunmaktadır.

A’ dan z’ ye hemen hemen her kategoride ürünün satıldığı günde tek ürün siteleri, satın alma sayfalarında SSL Sertifikası bulunması sebebiyle,oldukça güvenli sitelerdir. Satın alma sayfası ile kredi kartı , nadir de olsa eft/havale ve posta çeki ile ödeme kabul etmektedirler. 2010 yılından beri ülkemizde e-ticaretin hareketlenmesinin en etkili faktörler arasında yer alan günde tek ürün siteleri kapsamında bir çok site bulunmaktadır. Bunun kullanıcılar açısından sağladığı en önemli avantaj ise çok çok uygun fiyattan bir çok ürün satın alabilme şansıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder