28 Eylül 2012 Cuma

Türkiye’deki Başarılı Grup Alışveriş Siteleri


Türkiye’de son yıllarda artan internet kullanım oranı , internetten alışveriş yapan kullanıcı sayısının epeyce artmasını sağladı. E-ticaret sitelerine olan ilginin artması sonucunda online mağazalar, açık arttırma ve alışveriş siteleri, garaj satışı yapan bloglar ve outlet sitelerinde de ciddi bir artış meydana geldi. Tüm bu e-ticaret siteleri arasında şüphesiz ki en dikkat çok dikkat çeken grup alışveriş siteleridir.

Ancak 2010 yılında tanıştığımız ve ülkemizde e-ticaret sistemine yeni bir bakış açısı getiren Grup Alışveriş Modeli, şüphesiz ki son iki yıla en başarılı girişimcilik olayı olarak damgasını vurdu. 2008 yılında dünyada faaliyete geçen Grup Alışveriş Modeli namı-ı diğer Groupon (group coupon), 760 milyon dolarlıklık ciro ile 43 ülkede aktif olan bir sistemdir.

Çeşitli ürün ve hizmetler için indirim kuponlarının satıldığı Grup Alışveriş Siteleri, bir alışveriş klasiği olan grup indirimi ile her gün bir ürün mantığı çalışmaktadırlar. Söz konusu grup üç beş kişiyi değil bir şehri ifade ettiği için, tüketici satışa sunulan ürün veya hizmete % 99’a varan muazzam bir indirimle sahip olma fırsatı yakalamaktadır. Ancak her fırsatın gerçekleşmesi için bir alt limiti bulunmakla birlikte, fırsat siteleri çok sayıda insana ulamakta ve üyeler de fırsatları duyurdukları için genellikle asgari satış sağlanmaktadır.

Söz konusu indirim ve fırsatlar sadece belirli tarihler/saatler arasına aktif olduğu için süresi dolan fırsatı satın alınması mümkün değildir. Dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta şehir fırsatlarını bulunulan şehri filtreleyerek takip etmektir. Böylece başka şehirlerde bulunan, dolayısıyla yararlanamayacağınız fırsatlara bakarak zaman kaybetmek yerine size yakın olan şehir fırsatını kaçırmamış olursunuz.

Basit bir örnekle grup alışveriş sitelerindeki şehir fırsatlarını nasıl satın alabileceğimizi görelim:

Grup alışveriş sitelerini incelerken Her zaman satın almak istediğiniz ancak fiyatı bütçeyi aştığı için alamadığınız bir ürüne , bulunduğunuz şehirdeki bir mağazadan, % 85 indirimli sahip olabileceğinizi gördünüz. Eğer fırsat hala devam ediyorsa yani bitmesine daha zaman varsa “Fırsatı Yakala” veya “Satın al” butonuna tıklayarak ürünün indirimli olan ücretini eft, havale ya da kredi kartı ile ödemeniz gerekmektedir. Ödeme gerçekleştikten sonra e-mail adresinize ürünün bedelini ödediğinize dair bir kod gönderilir ve siz de ilanda belirtilen mağazaya giderek size gönderilen kodu gösterir ve ürünü alırsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder